1239001751 |
900-1751

 
Full Width Page Type Image

Ge en gåva för att fira Kungens 75-årsdag!

I år firar Kungen sin 75-årsdag. Inför sin födelsedag har Kungen meddelat att han istället för födelsedagspresenter önskar att eventuella gratulanter ger ett bidrag till Sveriges Stadsmissioner. Vi på Sveriges Stadsmissioner är oerhört stolta och glada över detta!

qr-kod.png

Så här gör du

Swisha 1239001751 eller betala in på bankgirot 900-1751.

Märk din gåva med ”Kungen 75 år”. I och med detta ges samtycke enligt GDPR att dela informationen till Kungl. Hovstaterna.

Alla gåvor med anledning av H.M. Konungens 75-årsdag kommer att gå till Stadsmissionens stöd för de som blivit särskilt utsatta under pandemin, runtom i Sverige.

Hovet-möte_2.jpg

Kungligt engagemang

Den kungliga familjen har genom åren engagerat sig i Stadsmissionens verksamhet på flera orter genom både offentliga och privata besök samt volontärarbete. Engagemanget har varit extra stort under pandemin, då Kungen och Drottningen i möte med Sveriges Stadsmissioner har underrättat sig om situationen för människor i utsatthet under denna svåra period.

Större utsatthet under pandemin

Till Stadsmissionen har flera nya grupper sökt sig under pandemin. Det är äldre som fått hämta matpaket – eller fått hemleverans. Ungdomar som inte har internet hemma har kunnat studera i säkra lokaler och samtidigt fått ett lagat mål mat. Många unga ensamstående föräldrar har snabbt blivit arbetslösa och fått mat och kläder som ett akut stöd.

Stadsmissionen håller öppet

Stadsmissionen har under hela pandemin hållit öppet och anpassat verksamheten. Till våra öppna mötesplatser har människor i akut hemlöshet fortsatt kunnat värma sig och vila, duscha och tvätta kläderna. Informationsspridning om corona och riktlinjerna har varit viktig. Utöver den akuta hjälpen bidrar Stadsmissionen med stöd och rådgivning för långsiktig förändring för att alla ska kunna ha en egen säng att sova i och ett eget hem.

Stort tack!

Stort tack till alla er som tänker på de mest utsatta i vårt samhälle idag och som skänker en gåva för att fira H.M. Konungens 75-årsdag!