1239001751 |
900-1751

 
Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner

Åhléns och Sveriges Stadsmissioners kampanj ”Jämna ut julen” samlade in 1,7 miljoner kronor

I december 2019 arrangerade Åhléns ”Jämna ut julen” tillsammans med Sveriges Stadsmissioner för tredje året i rad. Kampanjen gav kunder möjlighet att avrunda sina köp uppåt och på så vis skänka en summa till Stadsmissionens arbete för människor som lever i hemlöshet. Totalt bidrog kunder till att ”jämna ut julen” med över 1,7 miljoner kronor.

Åhléns har samarbetat med Sveriges Stadsmissioner sedan 2010 och under årets julkampanj såldes julpynt från Stadsmissionens eget märke Remake, gjorda av gamla Åhlénsprodukter, där intäkterna oavkortat gick till Stadsmissionen. Remake är Stadsmissionens egna produkter, som produceras av människor som står långt från arbetsmarknaden och därigenom får arbetsträning.

smällkaramell 2b.jpg

Utöver det hade kunderna möjlighet att avrunda sina köp uppåt och på så vis skänka en summa till Stadsmissionens arbete för människor som lever i hemlöshet. Inför den gemensamma kampanjen ”Jämna ut julen” 2019, som arrangerades för tredje året i rad, samlades 1 769 000 kronor in, vilket innebar en ökning med över 14% jämfört med julen 2018. 

– Vi är otroligt glada för samarbetet med Åhléns och ser med tacksamhet på det stora engagemanget hos Åhléns kunder. Till exempel har vi kunnat utöka öppettiderna för Porten, en mötesplats för människor i hemlöshet och utsatthet i Örebro. Tillsammans bidrar vi till ett mänskligare Sverige, säger, Karin Timm Östlund, Kommunikationsansvarig på Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner

–  Vi vill rikta ett varmt tack till våra fantastiska kunder som jämnat ut julen och därmed gjort det möjligt för Sveriges Stadsmissioner att ytterligare utveckla verksamheten för människor i utsatthet, säger, Sofia Bothelius, Hållbarhetschef på Åhléns.

Vad använder Sveriges Stadsmissioner pengarna till:

​Förra årets 1,5 miljoner kronor gick till verksamhet för människor som lever i hemlöshet. Stadsmissionerna runtom i landet välkomnar människor i hemlöshet med mat, värme och gemenskap och försöker hitta vägar ut ur den utsatta situationen och hemlösheten.

  • För 10 kronor kan du skänka ett par strumpor till någon som fryser. ​
  • För 25 kronor bidrar du med en måltid.​
  • För 100 kronor kan du bidra till att en person i hemlöshet och ensamhet får äta julbord. ​
  • För 250 kronor bidrar du med en matkasse till en familj i fattigdom. ​
  • För 1000 kronor bidrar du med kollo för ett barn under en dag.

Om Åhléns

Familjeföretaget Åhléns grundades 1899 i Insjön och är idag ett av Sveriges starkaste varumärken, med 57 varuhus i Sverige och e-handel via åhlens.se. Varuhuset Åhléns är en marknadsplats som erbjuder en smart mix av prisvärda produkter på ett inspirerande, enkelt och lättillgängligt sätt. Åhléns omsätter 4,8 miljarder och varje år tar våra 3 000 skickliga medarbetare emot ca 80 miljoner besök. Åhléns Outlet, Beauty Bargain och Designtorget är dotterbolag. Åhléns är en del av detaljhandelskoncernen Axel Johnson AB. www.ahlens.se

 Om Sveriges Stadsmissioner

Sveriges Stadsmissioner arbetar för människor som lever i utsatthet och fattigdom i Sverige, och består av de regionala stadsmissionerna i Eskilstuna, Göteborg, Kalmar, Linköping, Skåne, Stockholm, Umeå, Uppsala, Västerås och Örebro. På Stadsmissionens öppna mötesplatser välkomnas man med en värmande måltid, gemenskap, möjligheten att vila och tvätta sig. Du erbjuds vägledning ut ur din utsatta situation.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Monica Hultgren Andersson, Kommunikatör Åhléns, tel: 070-5564583 mail: mhu@ahlens.se

Karin Timm Östlund, Kommunikationsansvarig för Sveriges Stadsmissioner, tel: 070-0903937 mail: karin.timmostlund@sverigesstadsmissioner.se