1239001751 |
900-1751

 
Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner

Årets juletiketter hos Åhléns säljs till förmån för Sveriges Stadsmissioner

I årets julsamarbete med Åhléns har fina juletiketter tagits fram till förmån för Sveriges Stadsmissioner. När man ger bort en julklapp kan man samtidigt ge ett bidrag till människor i utsatthet, genom Sveriges Stadsmissioners verksamhet. Det är 3:e året som Åhléns säljer produkter till förmån för Sveriges Stadsmissioner. I tidigare års julsamarbete har Åhléns skänkt totalt 1,2 miljoner kronor till Sveriges Stadsmissioner. 

Juletiketterna är utformade av Liselotte Watkins och säljs i kassorna på Åhléns varuhus i hela Sverige. I det traditionella julmönstret finns vantar, en rykande kopp och ljus invävt som kan ses som symboler för den verksamhet som stadsmissionerna bedriver. Hela summan av försålda juletiketter, utom momsen, skänks vidare till Sveriges Stadsmissioner (79,20 kr per såld förpackning).

På varje etikett finns ett namn, som illustrerar att julklappen utöver mottagaren även bidrar till människor i hemlöshet i Sverige. Totalt finns 10 namngivna personer på juletiketterna, som representerar alla de människor som idag lever i hemlöshet i Sverige. Ett exempel är Samira. Stadsmissionen träffade henne i tunnelbanan, där hon värmde sig i vinternatten. Efter en stunds samtal visade det sig att hon hade varit hemlös under en längre tid. I samarbete med socialjouren ordnades en sovplats på Bostället, Stockholms Stadsmissions akutboende.

-          Jag ser speciellt fram emot årets julsamarbete med Åhléns, där etiketterna på ett fint sätt sänder en tanke till människor i utsatthet och där alla pengar från försäljningen går till stadsmissionernas arbete med människor i hemlöshet, säger Marika Markovits, ordförande Sveriges Stadsmissioner.

I Sverige finns totalt 34.000 svenska medborgare utan stadigt hem. De som letar boende för natten – varje natt – och därmed lever i akut hemlöshet är 4.500 personer. I tillägg till detta finns flera tiotusen papperslösa flyktingar samt EU-migranter som inte har tak över huvudet.

-          Sveriges Stadsmissioner gör ett fantastiskt jobb för människor som lever i utsatthet och vi är mycket glada åt samarbetet. Med juletiketterna från Åhléns kan varje paket bidra, oavsett innehåll, till stöd för människor i hemlöshet, säger Anita Falkenek, Hållbarhetschef Åhléns.

Kort om Sveriges Stadsmissioner

Sveriges Stadsmissioner stöttar dem som hamnat i utsatthet och utanförskap. Stadsmissionerna bidrar med värme och gemenskap, en måltid och ett samtal. Det kan vara i form av akut hjälp till den som inget har eller förebyggande och stöttande för att ta sig igenom en av livets kriser. Sveriges Stadsmissioner består av sju lokala Stadsmissioner som finns representerade i Göteborg, Kalmar, Linköping, Skåne, Stockholm, Uppsala och Västerås.

 

Presskontakt

Karin Timm Östlund, Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner. Tel 08-684 230 69, Mobil 070-090 39 37 E-mail: karin.timmostlund@sverigesstadsmissioner.se